Exposities

Exposities

het artsenaal

Beeldhouwgroep Het Artsenaal werkt sinds enige tijd in een loods aan de Schijndelseweg. De kunstenaars gebruiken verschillende soorten stenen die overwegend met de hand worden bewerkt. Ze inspireren elkaar in hun creativiteit. Hun werk is veelzijdig. Graag stellen ze diverse werken ten toon tijdens Rooi verbeeldt.

Expositie: bibliotheek

atelier de verbeelding

atelier de verbeelding

Van de beeldhouwgroep “Atelier de verBEELDing”   presenteren enkele beeldhouwers hun creatief werk tijdens Festival RooiVerbeeldt. Collegiaal samenwerken en uitwisseling van technische en creatieve vaardigheden en ervaringen leiden tot unieke werkstukken. Kom kijken! Graag vertellen ze je meer over hun werk.

Expositie: Notarishuis

damiaancentrum

Sinds een tijdje is het mogelijk om bij het Damiaancentrum te beeldhouwen, te kleien en te schilderen. Eerst en vooral is het Damiaancentrum een ontmoetingsplek. Aanschuiven bij het beeldhouwen, schilderen of keramieken is altijd mogelijk.  Kom gezellig kennismaken!

Expositie: Notarishuis

 

fotogroep de vriendschap

Fotogroep de Vriendschap komt maandelijks bij elkaar om elkaars werk te bespreken. Dan gaat het om het geven van tips en delen van trucs. Behalve om de foto’s, draait het ook om de gezelligheid, de onderlinge vriendschap. In de foto’s staat de natuur centraal. Dat kan de natuur in de directe omgeving zijn, of bijvoorbeeld van een vakantielocatie.

Expositie: Martinuskerk

fotoclub
rooi

Fotoclub Rooi is een club die staat voor veelzijdigheid en gezelligheid waarbij het gaat om het meedoen en om, indien gewenst, van elkaar te leren, maar vooral om de creativiteit te ontplooien. Tijdens Rooi verbeeldt zullen clubleden hun fotografische werken tonen van landschap tot portret en alles daar tussenin.

Expositie: Martinuskerk

foëzie - foto's en gedichten

Wij zijn Gerry van Roosmalen en Hans van der Sandt, respectievelijk fotograaf en dichter. Wij hebben onze krachten gebundeld en dat resulteerde in een Foëzie-project. Het resultaat is een gevarieerde buitenexpositie van foto’s die vergezeld gaan van een gedicht. Kom op 17 juni kennismaken met foëzie.

Expositie: grasveld voor Kasteel Raadhuis

 

 

ine beerens

Mijn naam is Ine Beerens. Mijn passie is het realistisch schilderen in olieverf en tekenen in pastel of grafiet van portretten van mens en dier. Zo schilder ik bijvoorbeeld (klein)kinderen (dit olieverfportret maakte ik van onze kleindochter) of huisdieren, vaak in opdracht. Tijdens Rooi verbeeldt hoop ik dat u geniet van mijn andere werk, kleine stillevens in olieverf.

Kijk in de etalage van Gerits Mode voor Ine’s werk

jeanne van kaathoven

Ik ben Jeanne van Kaathoven- van Grinsven. Ik schilder figuratief met acrylverf. Mijn onderwerpen zijn zeer divers, van Koningin Maxima tot de Knoptoren van Rooi en het landschap langs de Dommel. Ik probeer veel gebruik te maken van levendige kleuren.

Kijk in de etalage van Llen voor Jeanne’s werk

Jacqueline de Wit

“Bloemen maken blij” en zijn mijn materialen om te creëren. Ik ben meesterbloemsierkunstenaar en docent. Op 17 juni ga je in een leuke workshop voor jong en oud aan de slag met plantaardig materiaal. Benieuwd wat jij met bloemen kunt maken? Kom meedoen met Studio bloem, groen & styling en laat je verrassen. Locatie: Oude Raadhuis

Aanvangstijden van mijn drie workshops: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur.

sint-jorisgilde

Het Sint-Jorisgilde is een verenging die de tradities van het gildewezen wil handhaven zoals onderlinge broeder- en zusterschap en dienstbaarheid aan de gemeenschap. Op 17 juni speelt het gilde een rol bij de opening van het festival en stelt een aantal attributen ten toon.

Expositie: Martinuskerk

annie veldkamp

Kunst waar je stil van wordt. Wol, zeep, water en wrijving. Dat is vilt. Ouderwets handwerk met een nieuwerwetse uitstraling. Wandobjecten in talloze kleuren, dessins en technieken. Kunstig modern vakwerk. Annie Veldkamp woont en werkt in Sint-Oedenrode. Haar atelier: ‘AV look’. 

Expositie: Martinuspassage

Silvy ten Broeke

Roois modetalent en ontwerpster Silvy ten Broeke laat je graag kennis maken met haar werk. Silvy maakte na haar afstuderen aan ArtEZ Arnhem, internationaal naam met haar kledingontwerp voor songfestival-deelnemer Jeangu Macrooy.

Silvy is te vinden in de Knoptoren

Francine Versantvoort

Mijn naam is Francine Versantvoort. Beeldhouwen is mijn grote hobby. Jarenlang maakte ik allerlei beelden, van abstract tot figuratief. De laatste tijd heb ik me toegelegd op het maken van ijsvogeltjes, een zeer tot de verbeelding sprekend vogeltje. 

Expositie: Paulus Gasthuisjes

Christ Raaijmakers pinokkio

Ik ben Christ Raaijmakers. Ik maak kinderspeelgoed van resthout. Een treintje een echte VW bus, een fietsje… wat u maar wilt. Misschien bent u meer geïnteresseerd in een mooie tapasplank? Ik maak ook op bestelling. Mijn bedrijf heet Pinokkio.

Christ exposeert in de etalage van Optiek Moonen

 

Hakcollectief de verbeelding

Het Hakcollectief De Verbeelding bestaat al ruim 15 jaar. De groep bestaat uit enthousiaste beeldhouwers. Zij schuwen het grote werk niet. Ze werken met zachte en met harde steen, handmatig en machinaal. Ze inspireren elkaar en hopen met hun expositie het publiek te verrassen en te inspireren.

Expositie: tuin Paulus Gasthuisjes

Beklim Knoptoren

Unieke kans: op zaterdag 17 juni kun je gratis de Knoptoren beklimmen. De hoogte van de toren is 62 meter. De klautertocht van 154 treden eindigt bij het uurwerk. Boven heb je bij helder weer een schitterend uitzicht. Je ziet Westpoint in Tilburg en de Sint Jan in Den Bosch, maar ook de prachtige groene omgeving van Sint-Oedenrode. Beklimmingen zijn mogelijk van 11.30 – 16.30 uur

Ans van bakel

Sinds 17 jaar beeldhouw ik met veel plezier en werk met allerlei soorten steen. Heb les gehad van diverse beeldshouwers o. a. van Cees Meijr uit Aarle Rixtel.
Heb een eigen atelier waar ik regelmatig met veel plezier werk!

Kijk in de etalages van het centrum voor Ans’ werk.
 
 

smederijmuseum

Op 17 juni is het Smederijmuseum de hele dag geopend. Het karakteristieke huisje is niet alleen een smidse, maar ook een woonhuis, met een bedstee en een plattebuiskachel. Smid Harrie van de Kamp begon hier in 1905 zijn smederij, die uitgroeide tot de Ahrend-Groep. Loop gerust binnen en proef de sfeer van een smederij van begin 20e eeuw.

Wilhelmien van Aarle

Al meer dan 50 jaar is borduren mijn grote hobby.
Door een eigen uitgevonden steek maak ik nu al vele jaren met naald en draad   “NAALDSCHILDERWERK”. De steken zijn klein en ik gebruik realistische kleuren waardoor het lijkt of mijn werk geschilderd is.

U vindt mijn werk in de etalage van Termeer schoenen.

Inge Bollen

Kom kijken naar de kunstwerken van mijn knutselkinderen . Ze zijn gemaakt door de maandag- en dinsdagmiddag groep van de knutselclub. De namen van de kunstenaars zijn: Jule, Lize, Sara, Sam, Vieve, Emmelien, Imke, Rowyn, Jet, Bobbie, Evi, Fleur, Flo, Kimberly, Alica, Lin, Marie, Juul, Suus, Katlijn en Suus.
Als jullie ook eens een keertje je hoofd uit willen zetten en je handen lekker aan doe dan mee!

De werken staan in de etalage van Stapperz en Kidooz van 8  t/m 20 juni

Neeltje vervoort

“Crafting the world wild, weird and wonderful’ dat is de missie van OrigiNeeltje, een getalenteerde paperartist uit Meierijstad die haar droom nastreeft om meer plezier en avontuur in de wereld te brengen.

OrigiNeeltje’s kunstwerken vertellen verhalen waarin je altijd iets nieuws kan ontdekken. Ze maakt gebruik van gerecyclede en upcycled materialen, zoals tissuepapier uit schoenendozen of oude borden en tegels.

Neeltje’s werk staat in de etalage bij de WerkWinkl (vd Berk assurantiën)

Marion Duraij

Marion Duraij beschildert vazen. Ze geeft vazen van allerlei soorten en maten, vaak van glas, een kunstzinnige uitstraling. Ze werk graag met bloemmotieven en frisse kleuren. Marion schildert ook in opdracht.

U vindt haar werk in de etalage van Schijvens mode, de winkel waar Marion werkt.