Muziek & zangprogramma

Muziek & Zang programma
Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Klik Hier
Vorige slide
Volgende slide

Aurora koor

Koor Aurora bestaat alweer bijna 30 jaar. Dit gezellige dameskoor heeft een uitgebreid repertoire van swingende Engelstalige nummers tot populaire Nederlandstalige liederen. Boudewijn de Groot, Sting, Simon & Garfunkel en Adele; U kunt het allemaal horen tijdens een van hun optredens op 17 juni. Locatie: Knoptoren,11.45 uur en 12.30 uur

Ontwerp zonder titel (17)-min

roois kamerkoor

Het Roois Kamerkoor, opgericht in 1974,  heeft een gemengde bezetting en zingt voornamelijk a capella. Het repertoire bestaat uit werken uit verschillende stijlperioden. Sinds 2015 is Monique Joosten onze dirigent. Op 17 juni zullen we een aantal liederen uit ons afwisselende repertoire laten horen. Locatie: Kasteel Raadhuis, 12.00 uur en 14.00 uur

melos

Vocaal Ensemble Melos is een groep van 12 zangeressen dat in 2015 is ontstaan uit een initiatief van Caroline Spanjaard, Wikkie en Lucas Vis. Sindsdien zijn er diverse concerten gegeven met werken voor vrouwenkoor uit alle tijden, ook van moderne componisten zoals Florent Schmitt, Albert Roussel, Samuel Barber en Aaron Copland. Locatie: Kasteel Raadhuis, 12.30 uur en 14.45 uur

rooi tulpen

Koor de Rooi Tulpen is een Nederlandstalig koor met ruim 60 leden. Wij repeteren op woensdagavond van 20:30 tot 22:00 uur in de oneven weken. Tijdens Rooi verbeeldt zullen wij van ons laten horen met echte tranentrekkers en vrolijke meezingers.

Locatie: Oude Melkfabriek, 14.15 uur en 15.15 uur

tiona

Blaasorkest Tiona speelt een eigentijds repertoire, afgestemd op een breed publiek. Met gevoelige ballads, tijdloze evergreens, bruisende beat en soms ruige rock.

Locatie: Mariendael, 12.45 uur

 

Skapino

Wij zijn SKAPINO; met afstand de gezelligste ska-band van Rooi. Vijf mannen met een hart voor muziek die de beste nummers van de afgelopen decennia van een ska-sausje voorzien en er gegarandeerd een feestje van maken.

Locatie: Knoptoren, 13.15 uur en 15.15 uur

 

 

narretuuters

Blaaskapel NarreTuuters is een enthousiaste groep van 28 muzikanten die in elk geval één gezamenlijke hobby hebben: muziek en plezier maken! Het telkens wisselende repertoire varieert van Abba tot Jan Biggel en van Elvis Presley tot the Witch Doctor.

De Narretuuters lopen door het dorp
11.15 uur: Kastel Raadhuis
12.30: Smederijmuseum
13.45: Sint Paulus Gasthuisjes
15.00: Martinuskerk

smitsorgel

Het Smitsorgel dateert uit 1839. Het geldt als een van de oudste en best bewaarde middelgrote orgels van de orgelmakers Smits. Organist Jack Evers en zangeres Ellen de Gier brengen u op 17 juni in Franse sferen, met Franse muziek en Franse chansons.
Kom genieten van hun optredens in de Martinuskerk. Ieder half uur, vanaf 12.30 uur.

 

 

 

slagwerkgroep

De slagwerkgroep van muziekvereniging Meierijstad bestaat in totaal uit zo’n 15 enthousiaste slagwerkers. Zij bespelen zowel melodische  als ongestemde instrumenten, zoals marimba, xylofoon, bongo’s en snaredru. Dit zorgt voor veel variatie in de muziek. 
Locatie: Kasteel Raadhuis (opluisteren opening, 11.00 uur)

 

 

Polyhymnia

Polyhymnia, een gemengd koor, is opgericht in 1970 in Olland en telt inmiddels 46 enthousiaste leden. Het repertoire varieert van stemmige licht klassieke tot vrolijke en romantische liederen uit binnen- en buitenland. Het koor staat vanaf 1998 onder leiding van Nicole Friedrich-Krijnen. 

Locatie: Martinuskerk, 11.45 uur

klemtoon

Klemtoon wordt gevormd door het duo Erik Lathouwers en René Dolstra. Met virtuoos gitaarspel en zang brengen zij met name nummers uit de jaren ’60 en ’70. Maar eigenlijk spelen ze alles. Kom luisteren en meezingen!

Locatie: Notarishuis, 11.45 uur en 13.00 uur

The Circle

De gitaarrockband The Circle
speelt al vele decennia in verschillende bezettingen. Leon, Marjo, Roland, Saskia en Rinus zijn de huidige band-leden. Hun repertoire bestaat uit een muzikale mix en covers van bands als The Eagles, REM, Bon Jovi, Neil Young en Muse. 

Locatie: Markt, vanaf 11.45 uur

The Creaking Bones

De coverband The Creaking Bones bestaat uit enthousiaste mannen die zich op het podium helemaal geven. Met hun blues en rock ’n roll-nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80 willen ze niets liever dan het publiek laten swingen.

Locatie: Markt

Phoenix
musicals

Kinderen van Phoenix cultuur zullen liedjes laten horen uit de musicals van dit seizoen. Musical groep 10+ van Phoenix Cultuur zingt en danst liedjes uit de musical Wondergame.
De musicalproductiegroep uit Veghel zingt en danst liedjes uit de musical Tovenaar uit Oss.

Locatie: Knoptoren, 14.40-15.00 uur en 16.10-16.30 uur

saxofoon ensemble

Het saxofoon-ensemble maakt onderdeel uit van Muziekvereniging Meierijstad. Het ensemble bestaat uit enthousiaste leden. Graag laten ze het publiek kennismaken met en genieten van hun gevarieerde repertoire. 
Locatie: Mariendael, 11.45 uur