Verhalend programma

Verhalen en podium

Dorpswandeling, bieb & twan verbakel

Dorpswandeling: voor en achter de gevel. Vanaf de Bibliotheek starten op 17 juni enkele dorpswandelingen (om 11.00 uur en om 13.00 uur) door het centrum van Sint-Oedenrode. De bevlogen metselkunstenaar Twan Verbakel vertelt dan over bijzondere gevels en metselverbanden. Luister onderweg ook naar enkele verhalenvertellers. Zij delen erfgoedverhalen die achter de gevels verborgen liggen. Vol is vol: aanmelden kan via onderstaande button (website van de Bibliotheek). Vertrekpunt: op de Markt, bij de Bibliotheek

Ontwerp zonder titel (18)

Schrijverkus, de rooise schrijfgroep

Hallo, wij zijn schrijverkus! Al jaren schrijven we voor ons plezier over wat ons bezighoudt, opvalt en beroert. We inspireren elkaar, dagen elkaar uit en delen onze verhalen of gedichten. Kom ‘schatgraven in je verbeelding’ en doe op 17 juni mee met een van onze gezellige en inspirerende schrijfworkshops – voor jong en oud. Je zult verrast worden door je eigen creativiteit. De workshoptijden: 12.00 uur en om 14.00 uur.

Locatie: Oude Raadhuis Markt

schrijverscollectief meierij

Schrijverscollectief Meierij is een bont gezelschap van mensen die het geschreven woord een warm hart toedragen. Het zijn creatieve schrijvers, dichters, columnisten, denkers, songwriters, enz. Ze ‘ontmoeten’ elkaar op Facebook en treden regelmatig op. Op 17 juni houden ze een  poëzie-podium.

Locatie: Bibliotheek,
13.00 uur, 14.45 uur en 15.30 uur

taalwerkplaats rooi

De cursisten van Taalwerkplaats Rooi – anderstaligen die de Nederlandse taal willen leren – willen graag poëzie en verhalen uit hun land van herkomst laten horen. De gedichten kunnen zowel in de oorspronkelijke taal als in het Nederlands worden voorgedragen. Een verhalenverteller vertelt verhalen voor jong en oud. Ook kunt u proeven van bijzondere hapjes die de cursisten maakten (opbrengst voor het goede doel)

Locatie: Thuis in Rooi

Luuks poppentheater

Luuk parkeert zijn tractor en woonwagen in Sint-Oedenrode. Hij verzorgt een ludiek Poppentheater voor jong en oud. Kom genieten van de avonturen van bijvoorbeeld Jan Klaassen, Katrijn en de heks.  Op 17 juni worden er meerdere voorstellingen gegeven.

Locatie: buiten bij het Kasteel Raadhuis

Voorstellingen: 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

 

rooise film

De lokale omroep heeft meerdere bijzondere en interessante films over het dorp Sint-Oedenrode gemaakt. Op 17 juni wordt een compilatie van diverse films getoond. Stadsdichter Rick Terwindt en rapper Marijn Krol luisteren de films op. Kom kijken, luisteren en genieten! 

Locatie: Mariendael

 

stadsdichter rick terwindt

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Rick Terwindt, de stadsdichter van Meierijstad, nieuwe gedichten geschreven. Voor deze unieke gedichten heeft Rick zich laten inspireren door de films over Sint-Oedenrode die op 17 juni getoond worden. De gedichten zullen door hemzelf worden voorgedragen en worden aangevuld door een optreden van rapper Marijn Krol.

Locatie: Mariendael, 14.30 uur, 15.15 uur en 16.00 uur

 

Verhaal van de melkfabriek

Een prachtig gebouw met een boeiende historie, een prominente rol in de Rooise geschiedenis. Hans Heunks en Jan van Eerd vertellen je graag over de historie van dit pand, in het bijzonder over de Moord in de Melkfabriek.
Het pand is recentelijk verbouwd en in gebruik genomen als luxe B&B.

Locatie: oude Melkfabriek/Lindenhuys Logies

Singer songwriter Stuud - Marijn Krol

Singer songwriter Stuud, oftewel Marijn Krol uit Eerde is creatief met woorden op een muzikale beat van hiphop en rap; daar ligt zijn passie. Op 17 juni treedt hij op samen met Rick Terwindt.

Locatie: Mariendael, 14.30 uur, 15.15 uur en 16.00 uur

film kinderen

De kinderen van Basisschool Dommelrode hebben een filmpje gemaakt. Dit wordt op 17 juni als intermezzo getoond.

Locatie: Mariendael

Tedor & Ramon

Het duo Tedor en Ramon wil u op 17 juni graag inspireren met hun optreden. Ramon draagt gedichten voor en Tedor begeleidt hem op de piano. Kom luisteren naar dit verrassende optreden.

Locatie: Notarishuis, 14.30 uur en 15.30 uur